Na pokloničko putovanje manastiru Ostrog sa Sokoca će u petak, 6. maja krenuti 31 hodočasnik, koji će put dugačak oko 230 kilometara prepješačiti za šest dana, da bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

Predsjednik sokolačkog Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“ Dejan Elez izjavio je Srni da su se hodočasnicima sa Sokoca i ove godine pridružili njihovi prijatelji sa Pala i Han Pijeska, te iz Mokrog, Rogatice, Bijeljine, Zvornika i Foče.

On je naveo da će na poklonjenje moštima svetitelja, hodočasnici krenuti nakon jutarnje molitve, oko 7.00 časova, iz Crkve Svetog proroka Ilije i uz blagoslov sveštenika.

Uz Božiju pomoć, kao i svake godine, prepješačićemo za šest dana put dugačak oko 230 kilometara do manastira Ostrog, gdje bi trebalo da stignemo 11. maja prije 19.00 časova na praznično večernje, a sutradan nakon pričešća, prisustvujemo Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru od 8.00 časova“, rekao je Elez, jedan od inicijatora ovog hodočašća

Sokolačko Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“ u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokolac 13. put organizuje hodočašće ka manastiru Ostrog.