Praznik Hristovog vaskrsenja članovi Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“ i Crkvena opština Sokolac proslaviće i ove godine organizujući na Vaskrs, 5. maja, četvrtu tucijadu u porti crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu sa početkom u 13 časova na kojoj će se učesnici nadmetati u tucanju farbanih jaja i ručnom šaranju Vaskršnjih jaja.

Kao i prethodnih godina, a prema pravilniku organizatora, u tucanju farbanih jaja pravo učešće imaju sva djeca starosti do 15 godina dok će poseban žiri odabrati troje najljepše ručno našaranih jaja čije će ukrašavanje biti na Vaskrs u porti crkve i učešće nije ograničeno godinama starosti.

„Pozivamo svu djecu, njihove roditelje i sugrađane da na dan Hristovog vaskrsenja dođu u portu hrama Svetog proroka Ilije gdje ćemo održati četvrtu Vaskršnju tucijadu. Za svu djecu koja žele učestvovati u ukrašavanju jaja biće obezbijeđen potreban materijal za realizaciju njihovih ideja, a na takmičarima, koji budu nastupali u tucanju farbanim jajima, je da ponesu sa sobom jaje za koje vjeruju da će biti najuspješnije“ naveli su iz UG „Sveti Vasilije Ostroški.

Za najuspješnije i najkreativnije, kao i za najmlađeg učesnika, obezbijeđene su prigodne nagrade, a prijave za Vaskršnju tucijadu vrši će se na dan takmičenja u porti crkve.