Članovi Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokolac organizuju na Vaskrs, 24. aprila, drugu tucijadu u porti crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu sa početkom u 13 časova.

Na Vaskršnjoj tucijadi učesnici do 15 godina starosti imaće priliku takmičiti se u tucanju farbanih jaja, a poseban žiri odabraće i troje najljepših ručno našaranih Vaskršnjih jaja. Prema pravilniku organizatora šaranje jaja održaće se na Vaskrs, a učešće nije ograničeno brojem godina.

Pozivamo svu djecu, njihove roditelje i sugrađane da nam se na dan Hristovog vaskrsenja pridruže u porti hrama Svetog proroka Ilije gdje će se po drugi put održati Vaskršnja tucijada. Za sve učesnike u ukrašavanju jaja biće obezbijeđen potreban materijal za realizaciju njihovih ideja, a na takmičarima koji budu učestvovali u tucanju farbanim jajima je da ponesu jaje za koje vjeruju da će biti najuspješnije, naveli su iz UG „Sveti Vasilije Ostroški“.

Za najuspješnije i najkreativnije obezbijeđene su prigodne nagrade, a prijave za Vaskršnju tucijadu vrši će se na dan takmičenja u porti crkve.