Članovi Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ i ove godine organizuju novogodišnju akciju „Pomoći može mlad i star, da svako dijete dobije dar“. Riječ je o prikupljanju novogodišnjih paketića za djecu iz ruralnih područja, a koji će im biti uručeni za pravoslavnu Novu godinu. Tim povodom, naši članovi će u narednim danima biti raspoređeni u marketima „Onogošt“, dijeliće flajere, upoznati vas građane o namjeri akcije i preuzimati donirane slatkiše. Naš cilj je obradovati mališane koji su zbog daljine stanovanja često uskraćeni za kulturne i dječije manifestacije. Mi ćemo, po uzoru na prošlu akciju, obučeni u kostim Djeda Mraza, lično obići mališane.

Prošle godine podijelili smo blizu 400 paketića. Reakcije djece i roditelja su bile odlične, a osmijesi na njihovim licima najveća nagrada. Zahvaljujemo se kompaniji „Onogošt“ što nam je omogućeno da u njihovim marketima i ove godine provedemo akciju, ali i svim sugrađanima koji podržavaju naš rad i pomažu da sve ideje sprovedemo u djelo

Svi koji zaobiđu termine prikupljanja slatkiša u marketima, a žele da se pridruže akciji „Pomoći može mlad i star, da svako dijete dobije dar“, te uljepšaju praznik djeci, mogu se javiti na brojeve telefona: 066/655 – 757 Dejan i 065/881 – 478 Mladen.