Članovi Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Sokoca treću godinu zaredom krenuli su u akciju „Pomoći može mlad i star, da svako dijete dobije dar“ koja za cilj ima prikupljanje novogodišnjih paketića za djecu iz ruralnih područja opštine, a koji će im biti uručeni za pravoslavnu Novu godinu. Tim povodom, članovi Udruženja nalaziće se narednih dana u marketima „Onogošt“ gdje će, dijeleći flajere, uputiti građane o namjeri akcije i preuzeti donirane slatkiše.

Naš cilj je obradovati mališane koji su zbog daljine stanovanja često uskraćeni za kulturne i dječije manifestacije. Mi ćemo, kao i prethodna dva puta, obučeni u kostime Djeda Mraza, lično obići mališane i uručiti im paketiće. U prethodne dvije akcije podijelili smo blizu 700 novogodišnjih paketića. Reakcije djece i osmijesi na njihovim licima najveća su nagrada za sve nas.

Zahvaljujemo se kompaniji „Onogošt“ što nam je omogućila da i ove godine u njihovim marketima provedemo akciju, ali i svim sugrađanima koji podržavaju naš rad i pomažu da sve ideje sprovedemo u djelo, ističu uz UG „Sveti Vasilije Ostroški“.

Svi koji propuste termine prikupljanja slatkiša u marketima, a žele da se pridruže akciji „Pomoći može mlad i star, da svako dijete dobije dar“, te uljepšaju praznike djeci iz ruralnih područja, mogu se do 11. januara javiti na brojeve telefona: 066/655 – 757 Dejan i 065/881 – 478 Mladen.