Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostroški“ u saradnji sa Crkvenom opštinom Sokolac organizuje na Vaskrs, 16. aprila, treću tucijadu u porti crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu sa početkom u 13 časova na kojoj će se učesnici nadmetati u tucanju farbanih jaja i ručnom šaranju Vaskršnjih jaja.

Prema pravilniku organizatora, u tucanju farbanih jaja pravo učešće imaju sva djeca starosti do 15 godina, a poseban žiri odabraće troje najljepše ručno našaranih jaja čije će ukrašavanje biti na Vaskrs u porti crkve i učešće nije ograničeno godinama starosti.

„Pozivamo svu djecu, njihove roditelje i sugrađane da nam se na dan Hristovog vaskrsenja pridruže u porti hrama Svetog proroka Ilije gdje će se održati treća Vaskršnja tucijada. Za sve učesnike u ukrašavanju jaja biće obezbijeđen potreban materijal za realizaciju njihovih ideja, a na takmičarima, koji budu učestvovali u tucanju farbanim jajima, je da ponesu jaje za koje vjeruju da će biti najuspješnije“ naveli su iz UG „Sveti Vasilije Ostroški.

Za najuspješnije i najkreativnije, kao i za najmlađeg učesnika, obezbijeđene su prigodne nagrade, a prijave za Vaskršnju tucijadu vrši će se na dan takmičenja u porti crkve.