Uručena pomoć korisnicima Kolektivnog centra „Majdani“

U duhu praznika koji su za nama i ispred nas, nošeni željom da im praznične dane učine koliko toliko lakšim i ljepšim, članovi sokolačkog UG „ Vasilije Ostroški“ posjetili su danas naše sugrađane smještene u Kolektivnom centru na Majdanima kod Sokoca. Najugroženijima su uručeni paketi prehrambenih i higijenskih proizvoda, a najmlađima paketići.
Među korisnicima centra, već dugi niz godina je osadesetdvogodišnji Đorđan Bogdanović koji živi u neuslovnoj baraci koja nije dostojna čovjeka. Obradovao se posjeti, jer kako reče rijetko ko do njega svrati. Dane često provodi bez hrane, pa mu je ova pomoć dobro došla u ovim hladnim zimskim danima. Pokazujući nekoliko vreća napunjenih cjepanicama, kaže da mu fali i drva za ogrjev, a zima samo što je počela.
Skromna donacija uručena je i šestočlanoj porodici Glišić. Majka Neda, koja ima četvoro djece, očekuje i peto, a kako reče rijetki su oni koji priteknu u pomoć. Izrazila je nadu, da će njena porodica uskoro imati uslovan dom.
Predstavnici Udruženja građana „Vasilije Ostroški“ Sokolac pozivaju sve građane koji su u mogućnosti da pomognu, da to učine u narednim danima, jer je svaki vid pomoći dobrodošao, a oni koji žele mogu kontaktirati i Udruženje na broj: 065/881-478.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Оставите одговор